قند خون خطرناک چند است؟

۷ بازديد

میزان قند خون ناشتا کمتر از ۹۹ نرمال است. اگر میزان قند خون فرد ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی‌گرم باشد، یعنی فرد مبتلا به این بیماری است و میزان گلوکز بالاتر از ۱۲۶ میلی‌گرم نشان‌دهنده ابتلا به دیابت است. به‌طورکلی، عدد کمتر از ۱۴۰ میلی گرم طبیعی است و بازه ۱۴۰ تا ۱۹۹ میلی‌گرم نشانه ابتلای به این بیماری است. توصیه میکنیم تا آخر این مطلب از داروخانه آنلاین تحویل فوری با ما همراه باشید

پیش دیابت در کودکان

Prediabetes در کودکان زمانی روی می‌دهد که میزان قند خون کودک از حد نرمال بیشتر شود، اما این میزان آنقدر بالا نیست که بگوییم فرد دیابت نوع دو دارد. Prediabetes در کودکان را می‌توان نشانه هشداری تشخیص دیابت تیپ ۲ دانست. والدین این کودکان باید به‌ شدت مراقب باشند، چراکه کودکان مبتلا به Prediabetes بیشتر در معرض ابتلا به دیابت تیپ ۲ و دیابت کودکان هستند. بیماری که عوارض جدی و خطرناک بلند مدتی دارد.

پیش دیابت در نوجوانان

نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که از هر ۵ نوجوان یک نوجوان مبتلا به این بیماری است و از هر ۴ نفر بزرگسال یک نفر با Prediabetes زندگی می‌کند. تقریبا از هر پنج نوجوان بین سن ۱۲ تا ۱۸ سال و هر ۴ جوان در بازه سنی ۱۹ تا ۳۴، یک نفر با این بیماری زندگی می‌کند.

پیش دیابت در بارداری

Prediabetes بارداری، واژه مفهومی جدیدی است که در آن فرد پیش از بارداری دیابت ندارد. در این وضعیت میزان قند خون در ماه‌های نخست بارداری از حد استاندارد و طبیعی بالاتر می‌رود، اما این افزایش آنقدر نیست که با معیارهای ابتلا به همخوانی داشته باشد. زنان مبتلا به Prediabetes بارداری را می‌توان در همان اوایل بارداری مثلا هفته ۱۲، با آزمایش گلیسمی، ارزیابی اندام‌های درونی با سونوگرافی یا ارزیابی گلوبولین یا آدیپونکتین شناسایی کرد.

علائم پیش دیابت چیست؟

به نقل از  بیشتر افراد مبتلا به Prediabetes اغلب تا سال‌ها علائم ندارند. معمولا هم این بیماری تا زمانی که به دیابت نوع ۲ تبدیل نشود بروز پیدا نمی کند. برخی از شایع‌ترین علائم پره دیابت شامل این موارد می‌شوند:

  • تیره شدن پوست زیر بغل یا پشت و کناره‌های گردن که به آن آکانتوز نیگریکانس می‌گویند.
  • ایجاد اسکین تگ (منگوله‌های پوستی)
  • تغییرات چشمی که به رتینوپاتی وابسته به دیابت تبدیل می‌شوند.

در این بیماری معمولا در آرنج، زانوها، گردن، زیر بغل، و بند انگشتان شاهد تغییر رنگ هستیم. در صورت تشخیص ابتلا به Prediabetes اگر علائم زیر را هم دارید حتما باید به متخصص مراجعه کنید:

  • تشنگی شدید
  • تکرر ادرار به خصوص تکرر ادرار در شب
  • خستگی
  • تاری دید
  • درد یا بریدگی که زخم‌ها التیام پیدا نمی‌کنند.

این‌ها علائم و نشانه‌های دیابت نوع ۲ هستند و موید اینکه Prediabetes شما به دیابت نوع ۲ تبدیل شده است. پزشک برای تایید تشخیصش، آزمایش‌های مختلفی را تجویز می‌کند.

علائم پیش دیابت در مردان چیست؟

میزان شیوع Prediabetes در مردان چند برابر زنان است. به همین دلیل هم درصد بیشتری از آقایان، سالانه با علائم پیش دیابت دست و پنجه نرم می‌کنند. از جمله مهم‌ترین علائم پیش دیابت در میان مردان می‌توان به تاری دید، تکرر ادرار و همین‌طور بریدگی‌هایی اشاره کرد که به سختی التیام پیدا می‌کنند و در عین حال هم درد نسبتا زیادی دارند.

به خاطر داشته باشید در صورت عدم درمان و کنترل Prediabetes طی پنج سال به دیابت نوع دوم تبدیل می‌‌شود. احتمال ابتلای مردان به دیابت هم بیشتر است، اما میزان تشخیص در آنها کمتر است و همین باعث شده عواقب بیشتری مردان را تهدید کند، چراکه معمولا مردان بیماری‌های تشخیص نداده را درست کنترل و مدیریت نمی‌کنند. اضافه وزن و چاقی، سن بالای ۴۵ سال، داشتن فرد مبتلا به دیابت در خانواده، سبک زندگی بدون تحرک، فشار خون بالا و میزان کلسترول بالا از جمله ریسک فاکتورهای ابتلا به Prediabetes در مردان هستند.

پیش دیابت و تکرر ادرار

 از شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به Prediabetes و انواع دیابت‌ها محسوب می‌شود. افرادی که از Prediabetes رنج می‌برند باید مرتب دفع ادرار داشته باشند. با بالا رفتن میزان قند خون، کلیه‌ها مایعات بیشتری را از خون سمت خود جذب می‌کنند. افزایش میزان مایعات مصرفی بدن هم بی تاثیر نیست و باعث تکرر ادرار می‌شود. بدن برای تبدیل غذا به قند مورد نیاز برای تامین انرژی به انسولین نیاز دارد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.